Sykkeltur til Flotsberget og Revelberget seter

6. september kl. 10:00
Fellestur, Sykkeltur,
Finnskogen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Sykkeltur på enkle stier og skogsbilveger øst for Elverum med innlagt topptur til Flotsberget og besøk på Revelberget seter. Oppmøte ved kommunehuset Folkvang kl. 10.00. Vi sykler på grusveier og enkel sti gjennom Svartholtet til Nøtåsen og på grus- og kjerreveier opp til Flotta hvor vi tar bena fatt opp til Flotsberget (3 km tur/retur).

På Flotsberget nyter vi utsikten, spiser og hviler litt før vi går ned til Flotta igjen og sykler på grusvei til Revelberget seter. Her vil det være mulig å få kjøpt kaffe og rømmegrøt. Fra Revelberget seter triller vi grusveien ned til Melåsberget og videre over Prærien mot Heradsbygda. Vi krysser riksveg 20 og sykler på flomverkene langs Løkenstranda mot Skjefstadfossen før siste strekket på gang og sykkelvei tilbake til Leiret.

Turen går i rolig tempo med mange stopp underveis. Noen få kilometer av turen går på sti og grusveiene ellers kan være av varierende kvalitet. Lengde 50 km, 663 høydemeter, hvorav 200 høydemeter til fots opp på Flotsberget. Varighet 6 timer.

Terrengsykkel/hybridsykkel anbefales. Ta med reserveslange, turleder har med nødvendig verktøy ellers. Om du sykler med klikkpedaler kan det være lurt å ha med et par joggesko i sekken til turen oppom Flotsberget. Ta med godt med mat og drikke og klær etter værmeldingen. Muligheter for påfyll av vann flere steder underveis.

Pris: Medlemmer: Gratis, Ikke-medlemmer: 50 kr

Påmelding til turleder på telefon/SMS innen fredag 04.09.20. Turleder: Fredrik S. Thompson, 924 36 260

Gjeldenede smittvernregler og tiltak finnes her: https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Sykkeltur til Flotsberget og Revelberget seter