Myrvandring i Stavåsen

Fellestur

Dato
22. oktober 2017 kl. 10:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, #Stavåsen, Myrvandring, Tranebær
Arrangører
DNT Finnskogen og Omegn - Elverum, Turgruppa Elverum
Turområde
Trysil og Engerdal (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen starter på skistadion i Stavåsen og vi beveger oss myrlangs i retning Ørtjern. Turen har ikke et bestemt mål, vi ser hvor langt vi kommer. Deler av turen vil vi gå utenom oppgåtte stier, og første del av turen er litt bratt. Sent på høsten skifter myrene farge fra sterke klare høstfarger til rustrøde, oransje og brune fargetoner. Sammen med frost og lav høstsol gir det en helt magisk stemning. Og alt dette finner vi rett uten for stuedøra i Elverum! Kanskje finner vi tranebær?

  • Ta med ekstra varm genser, matpakke og noe varmt og drikke.
  • Ta på vanntette sko eller støvler med høyt skaft.  
  • Oppmøte skistadion i Stavåsen

Tranebær er myrbæret fremfor noe annet der det ligger henslengt på myrene. I Norge vokser det tranebær på næringsfattige torvmyrer og moserike grasmyrer over store deler av landet. Tranebær er krypende busker med forvedet stengel. Bærene har grønnfarge til utpå høsten, men da blir de røde. Bæret smaker surt, men frost gjør at en del av stivelsen omdannes til sukker, og det gjør at bærene blir spiselige og saftfulle.  Bæret modnes altså ikke før etter at frosten har kommet.  De får best smak hvis man venter til våren, men etter noen frost netter i oktober har de absolutt fått god, syrlig smak. Det egner seg godt til både syltetøy og gelé. 

Myrvandring i Stavåsen

Turen starter på skistadion i Stavåsen og vi beveger oss myrlangs i retning Ørtjern. Turen har ikke et bestemt mål, vi ser hvor langt vi kommer. Deler av turen vil ...

Kontaktinformasjon:

  • Ane Christensen Tange
  • Tlf. 97680142