Opptur 2019

Opptur arrangert i samarbeid med elever fra idrettslinja på ELVIS
Opptur arrangert i samarbeid med elever fra idrettslinja på ELVIS Foto: Jan Cato Mathiassen

Onsdag 8.mai ble OPPTUR arrangert for 14. gang. Over halvparten av landets 8. klassinger har deltatt de siste årene, men det er første gang dette har blitt arrangert i Elverum. DNT FO ELVERUM, i samarbeid med 3. klasse Idrettsfag på ELVERUM VGS, gjennomførte arrangementet på Skogmuseets uteområder for 8. trinn på HANSTAD UNGDOMSSKOLE

OPPTUR er en nasjonal turdag der 8. klassinger over hele landet blir invitert til en dag med friluftsliv, fysisk aktivitet og naturopplevelser. OPPTUR er en del av DNTs skolesatsing, og den lokale medlemsforeningen i skolens område er arrangør.

Gjennom et samarbeid mellom de lokale turistforeningene og skolene får elevene denne dagen en prøvesmak på friluftsliv, uavhengig av tidligere erfaring med fysisk aktivitet. Målet er å få flere ungdommer til å oppleve gleden ved friluftslivet, gjøre turmulighetene i nærmiljøet bedre kjent og skape en morsom dag med fysisk aktivitet for alle.

DNT FO ELVERUM, i samarbeid med 3. klasse Idrettsfag på ELVERUM VGS, gjennomførte arrangementet på Skogmuseets uteområder for 8. trinn på HANSTAD UNGDOMSSKOLE. Selv om det værmessig har vært utfordrende den siste tiden ble dette en hyggelig dag der elevene fikk prøvd seg på orientering/natursti og ulike aktiviteter som boccia, speedminton, kubb, freesbegolf, fiske m.m.

Klikk her for å skrive tekst.