Turtips

Trenger du tips til hvor du skal dra på tur? Her er noen turer vi anbefaler. Flere turforslag får du på UT.no - hele Norges turplanlegger

Flotsberget
Flotsberget Foto: Berit Holø

Flotsberget

ca. 2 km og 200 høydemeter opp.

Flotsberget byr på fenomenal utsikt over «sju kjerkesogn». Opprinnelig var hytta bosted for brannvakta som om somrene hadde tilholdssted på Flotsberget der du finner et brannvakttårn. Tårnet ligger ca. 400 m nord for hytta.

Enkel tur som passer for barn

Les mer om turen på UT.no

Flisberget
Flisberget Foto: Hallgrim Rogn

Flisberget

Flisberget er juvelen i hyttenettet nord på Finnskogen. Hytta er hovedhuset på en gammel skogfinsk gård. Første beboer man kjenner til med sikkerhet, bodde der i 1703. Det var aldri mye bebyggelse på Elverum Finnskog, men Flisberget er ett av stedene som skogfinnene brukte.

Stedet ligger fint oppe i ei li med utsikt vestover skogsblånene. Det var gjerne på slike steder skogfinnene ryddet sine gårder – i den klimagunstige lisonen. På Flisberget bodde det folk fast til 1973. Dagens våningshus ble bygget cirka 1850.

Les mer om turen på UT.no

Turer i nærområdet?

DNT Finnskogen og omegn har flere tips til turer på Finnskogen og hytter til overnatting.

Les mer på UT.no
eller deres hjemmesider.

Korpreiret
Korpreiret Foto: Ole Lien

Korpreiret

Ruta går på begge sida av Øksna rundt den 3 km lange canyonen Korpreiret på grensa mellom Løten og Elverum kommuner. Ruta følger svak sti og ble merket både med blåmerker og infotavler sommeren 2012 av HHT-Løten krets.

Les mer om turen på UT.no

Rondanestien over Savalsæterhøgda
Rondanestien over Savalsæterhøgda Foto: Steinar Østlie
Klikk her for å skrive tekst.

Rondanestien

Rondandestien strekker seg fra Bjørvika i Oslo til Hjerkinn på Dovre og byr på en lang vandring gjennom kulturlandskap, skogkledte åser, myke østlandsfjell og høye topper i Rondane.Rondanestien - Fra fjord til fjell er et samarbeidsprosjekt mellom DNT Oslo og Omegn, Nannestad Kommune, Eidsvoll Kommune, Hamar og Hedmarken Turistforening og DNT Lillehammer.

Flere turer eller turtips?

Hamar og Hedemarken turistforening arrangerer turer og har flere turtips for både små og store.Les mer på UT.no
eller deres hjemmesider.