Kulturtur til Nordhue

24. mai kl. 10:00
DNT Finnskogen og Omegn - Elverum, Folkedanslaget Sølja
Hedmarken og Hedmarksvidda (se kart)

De som er kjent kan møte opp på Rustad kl. 10.30. Fottur til Hedmarksviddas storslåtte utsiktspunkt, fjelltoppen Nordhue (790 moh). Ca 10 km og ca 500 meter stigning. Noen våte partier (myrdrag) underveis. Det kan være noen snøflekker igjen nær toppen.

Vi besøker Helge Væringsåsens palassaktige fristed «Borgen», og ser folkedans ved minnestøtta, der Per Sivle fikk inspirasjon til diktet «Vardevakt». Kl. 13.00 starter et kulturprogram innendørs. Det blir kåseri og allsang. Salg av kaffe og kaffemat, men ta gjerne med egen niste.

Klær etter vær og godt fottøy. Turen er et samarbeid mellom Folkedanslaget Sølja, og DNT FO - Elverum.

Pris: Medlemmer: Gratis, Ikke-medlemmer: 50 kr

Turleder: Geir Olav Nerby, 976 80 118

Kulturtur til Nordhue

Bli kjent med Per Sivle, Helge Væringsåsen, Arne Garborg og gamle sangdanser. Felles avreise fra kommunehuset Folkvang kl. 10.00. De som er kjent kan møte opp på Rustad kl. 10.30. ...